Wypiekany według starej rodzinnej receptury.
Podstawą receptury jest zakwas chlebowy na mące żytniej.
Chleb jest wyrabiany ręcznie, tylko z naturalnych składników.
Ma charakterystyczny, wspaniały, świeży wilgotny smak i zapach idealny do wielu potraw.
Jego podstawą jest specjalnie wybrana wysezonowana mąka żytnia.
W efekcie proponujemy zdrowy, tradycyjny chleb żytni na zakwasie.
Dla zdrowia i smaku udostępniamy dla Państwa wiele rodzajów chleba żytniego:
- Chleb żytni na zakwasie z czarnuszką i solą morską
- Chleb żytni na zakwasie 4 ziarna (sezam, siemię lniane, słonecznik, pestki dyni)
- Chleb żytni na zakwasie razowiec
- Chleb żytni na zakwasie domowy (bez ziaren)
- Chleb żytni na zakwasie razowiec z ziarnami
- Chleb żytni na zakwasie żytnio-gryczany na miodzie
- Chleb żytni na zakwasie żytnio-gryczany z kaszą gryczaną
- Chleb żytni na zakwasie z cebulką
- Chleb żytni na zakwasie z orzechem włoskim
- Chleb żytni na zakwasie z czarną oliwką
- Chleb żytni na zakwasie z pomidorem suszonym
- Chleb żytni na zakwasie z kminkiem
- Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
- Chleb żytni na zakwasie z tymiankiem
- Chleb żytni na zakwasie z żurawiną.